Aantal deelauto’s blijft groeien

Aantal deelauto’s blijft groeien

Het aantal deelauto’s in Nederland blijft groeien. Hiermee is autodelen een serieus alternatief geworden voor de eigen auto. Dit blijkt uit de jaarlijkse Monitor Autodelen van CROW-KpVV.

Grote steden
Volgens het kennisplatform zijn er in 2018 ongeveer 41.000 deelauto’s beschikbaar, die door zo’n 400.000 mensen gebruikt worden: “Dat zijn 10.000 auto’s meer dan vorig jaar.” De groei is het sterkst in de grote steden waar al de meeste deelauto’s stonden. Hiermee kiest dus een toenemende groep voor autodelen omdat het goedkoper en praktischer is dan het bezitten van een eigen auto. De meeste deelauto’s (ruim 7.000) staan in Amsterdam. Utrecht is de gemeente met de meeste deelauto’s per inwoner (ruim 950 per 100.000 inwoners).

Milieuvriendelijker
De meeste deelauto’s zijn zogenaamde ‘car sharing platform’ auto’s. Volgens de monitor blijken deelauto’s over het algemeen milieuvriendelijker te zijn dan het gemiddelde wagenpark in Nederland: “Van de totale deelautowagenpark is 6,5% volledig elektrisch – vier keer zoveel als voor het gehele Nederlandse wagenpark.” (Bron: CROW KpVV)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.