40 procent automobilisten wil minder rijden

40 procent automobilisten wil minder rijden

40 procent van de Nederlanders is bereid is om in de toekomst minder te rijden om zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

Verkeersdrukte
De afgelopen weken was het rustig op de Nederlandse wegen, maar de verkeersdrukte neemt inmiddels weer toe. Vandaar het onderzoek hoe autorijden er in de toekomst gaat uitzien. Hieruit blijkt dat 90% bereid is om maatregelen te treffen in de toekomst. Hiervan blijkt 44% van de autobezitters bereid te zijn langzamer te rijden om de stikstofuitstoot terug te dringen en 40% minder te willen autorijden dan voorheen.

Milieu
Daarnaast is twee derde van de Nederlandse autobezitters in de toekomst bereid om in een elektrische (31%) of hybride (36%) auto te rijden om zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Maar 75% van de Nederlandse autobezitters verwacht in de toekomst niet in een zelfrijdende auto te gaan rijden. Redenen zijn dat men liever zelf de controle te houden tijdens het autorijden, dat men geen zelfrijdende auto kan betalen of dit technologische hoogstandje niet meer kan meemaken.

Als er volgens Autoverzekering.nl straks minder wordt gereden, heeft dit dalende premies als gevolg.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.