19 april: 2e Nationaal Telematicacongres

19 april: 2e Nationaal Telematicacongres

Op donderdag 19 april organiseert Automotive Insiders het Tweede Nationaal Telematicacongres, waarbij wordt ingegaan op de verwerking van autodata en de commerciële inzet daarvan. Ook komt het nieuwe alarmsysteem eCall aan bod.

Connected
Fabrikanten zijn vanaf mei 2018 verplicht om eCall in te bouwen in nieuwe auto’s. Daarmee is voortaan elk exemplaar connected. Dit biedt veel mogelijkheden voor autoproducenten om initiatieven te ontwikkelden op het gebied van telematica. Ze willen de beschikking over data die de auto en de klant vrijgeeft. Hiermee willen ze de klant binden en omzet op onderdelen en arbeid binnenhalen.

Autodata
Er wordt nu op Europees niveau druk gelobbyd voor de beschikbaarheid van data. Hier kunnen alle sectoren in de autobranche profijt hebben, naast het merkkanaal en het universele kanaal ook schadeherstellers en verzekeraars. Tijdens het Tweede Telematicacongres wordt ingegaan wat dit alles voor de bedrijven gaat betekenen.
.
Onder de sprekers zijn Ken van Ierlant (Virtual Clarity), Bas van der Zijden (BMW Group Nederland), Robert Stevens (Group Auto International), Ferry Smith (ANWB), Henk Kooijman (Moove Connected Mobilit), Gerwin Vegter (Robert Bosch) en Kenneth van Dam (Plan B Company).

Het Tweede Nationaal Telematicacongres vindt op 19 april plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Aanmelden kan hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.