Axalta opent nieuw pand in Tiel
Axalta heeft zijn nieuwbouwpand in Tiel feestelijk geopend. (Foto: Axalta)

Axalta opent nieuw pand in Tiel

Axalta heeft afgelopen week officieel het nieuwbouwpand in Tiel in gebruik genomen. In het nieuwe pand bevindt zich onder andere de Axalta Refinish Academy, een innovatieve omgeving voor autoschadeherstel waar schadeherstellers worden opgeleid zodat zij lakreparaties van de hoogste kwaliteit kunnen uitvoeren.

In het nieuwe pand is ook de Academy van de lakleverancier te vinden, uitgerust met de meest recente technologieën zoals de nieuwste generatie droogapparatuur, waaronder een infrarood droograilsysteem. Het beschikt ook over het pas gelanceerde Daisy Wheel 3.0, het volautomatisch kleurmengsysteem dat naadloos aansluit bij het kleurmanagementsysteem. Ook is er een kleurmakerij, uitgerust met een zogeheten semi-automatische dispensing machine zodat klanten met een behoefte aan grote hoeveelheden herstellak snel en makkelijk kunnen worden bediend.

De lakleverancier heeft zelf de lakken voor het pand geleverd. Zo is de gehele staalconstructie gecoat in Axalta’s RAL 7001 zilvergrijze polyester poederlak, terwijl de aluminiumpuien zijn gecoat in Axalta’s Super Durable RAL 7021 zwartgrijze poederlak voor een moderne en strakke finish. Axalta Nederland brengt de lakmerken Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox op de markt.

Onlangs heeft Axalta de Britse lakleverancier U-Pol overgenomen.  

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.