Zelfrijdende Jaguar kan door blinde bocht heen kijken

Zelfrijdende Jaguar kan door blinde bocht heen kijken

Jaguar Land Rover neemt de leiding in het zogenaamde AutopleX project, waarvoor omgerekend bijna 5,4 miljoen euro is uitgetrokken. Het onderzoek richt zich op connectiviteit en live mapping, dus het koppelen van data van zelfrijdende voertuigen en actuele verkeers- en wegeninformatie.

Veiliger
Met deze deelname neemt Jaguar het voortouw voor het ontwikkelen van betere en vooral veiligere autonoom rijdende auto’s. Voertuigen die nog sneller en vroeger kunnen anticiperen op onverwachte verkeerssituaties, doordat zij door obstakels of een blinde bocht kunnen ‘kijken’. Daarmee moeten autonome auto’s effectiever kunnen inspelen op andere weggebruikers en obstakels die zich buiten het blikveld van camera- of radarsystemen bevinden. Zodat de voertuigen straks in staat zijn om complexe situaties, zoals op rotondes, aan te kunnen.

Keuze
Jaguar Land Rover is al volop bezig met het ontwikkelen van technologie voor volledig of gedeeltelijk autonoom rijdende auto’s, maar wel zo dat bestuurders de keuze hebben tussen zelf rijden of zich laten rijden. Het behouden van een fijne en veilige rijbeleving staat voorop. De autoproducent beoogt het vertrouwen in de zelfrijdende auto te vergroten bij dagelijks gebruik, zowel op de weg als offroad en onder alle weersomstandigheden.

Bij AutopleX wordt de benodigde technologie ontwikkeld met simulatie en met testen op de openbare weg, zowel op snelwegen als in de stad, in de omgeving van de West Midlands. Het project wordt mede gedragen door Highways England, INRIX, Ricardo, Siemens, Transport for West Midlands en WMG van de University of Warwick.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.