Week van de RI&E stelt de ondernemer centraal

De 6e Week van de RI&E (21 t/m 25 september 2020) stelt dit jaar de ondernemer centraal met als thema ‘De ondernemer centraal’. Dit meldt Focwa.

Krachtenbundeling
Tijdens de Week van de RI&E bundelt Focwa, samen met andere brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs hun krachten. Met speciale acties stimuleert en ondersteunt Focwa ondernemers bij het uitvoeren van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). De afgelopen maanden hebben al 225 bedrijven gebruikgemaakt van de nieuwe RI&E en hebben zo’n 150 bedrijven zich laten informeren door naar het webinar van FOCWA te kijken.

Corona
Ondernemers zijn nu druk met aanpassingen in verband met de corona-maatregelen. De Week van de RI&E wordt dit jaar extra kracht bijgezet door een bredere campagne over de RI&E die door het Ministerie van SZW wordt gestart. De campagne is onderdeel van dit 3-jarige plan om de naleving te verhogen en de kwaliteit van RI&E’s te verbeteren. De campagne richt zich op het vergroten van de bekendheid met de RI&E-plicht, met name onder kleine bedrijven. De campagne zal na de zomer van start gaan.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.