Wagenparkverzekeraar Zego met dataprovider Abax Nederlandse markt op

Wagenparkverzekeraar Zego met dataprovider Abax Nederlandse markt op

De in 2020 in het Verenigd Koninkrijk geconstrueerde samenwerking tussen dataprovider Abax en wagenpark-verzekeraar Zego is recent in Nederland geïntroduceerd. Zego kan naar eigen zeggen door innovatief gebruik van data prijsbeleid veel nauwkeuriger bepalen met als resultaat dat bedrijven en wagenparken tijd en geld kunnen besparen.

De uitgebreide samenwerking met Abax betekent, volgens Zego ceo en medeoprichter Sten Saar, dat de verzekeringsmaatschappij zijn groei in Europa kan voortzetten. “En tegelijkertijd kunnen we duizenden wagenparken flexibele en betaalbare verzekeringen bieden.” 

De vooruitstrevende telematica-oplossing van Abax helpt Zego wagenparkbeheerders meer controle te geven over hoe hun voertuigen gebruikt worden. Met deze informatie kunnen wagenparkbeheerders hun bedrijfsefficiëntie optimaliseren, risico’s verminderen en hiermee geld besparen op verzekeringspremies.

Brandstofbesparing

De telematica kan wagenparkbeheerders tevens waardevolle inzage geven om zo prestaties van het hele wagenpark en extra besparingen op brandstof en emissies te realiseren. “Het zal hen ook helpen om volledig conforme belastingadministraties bij te houden die bewijzen dat voertuigen alleen voor zakelijke doeleinden zijn gebruikt”, aldus Abax Director Global Partnerships Craig Allan. “Hierdoor wordt de dreiging van extra belastingheffingen.”

Om het gebruik van voertuigen te monitoren wordt een Abax-unit gemonteerd. Zego en de klant krijgen beide inzicht in hoe de chauffeurs van de voertuigen zich op de weg gedragen. Zego zegt de data te gebruiken om inzichten te delen met chauffeurs om zo hun rijgedrag te verbeteren en uiteindelijk om hun tarief bij verlenging van de verzekeringspremie te berekenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.