VVN en Carglass willen kans op ongelukken verminderen

Veilig Verkeer Nederland en Carglass gaan langdurig samenwerken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daartoe hebben beide partijen vorige week officieel een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De partijen gaan hun kennis over veiligheid op de weg delen en automobilisten voorlichten over preventiemaatregelen via campagnes en in de 57 vestigingen van Carglass. Volgens beide partijen is slecht zicht op de weg onnodig vaak de oorzaak van ongelukken: “Goede voorbereidingen, zoals het op tijd vervangen van ruitenwissers en het goed schoonmaken van autoruiten, vergroten het zicht op de weg en de verkeersveiligheid aanzienlijk.”

Carglass ondersteunt Veilig Verkeer Nederland ook tijdens campagnes. Als proef begonnen beide partijen eind vorig jaar de campagne “Veilig autorijden begint met goed zicht”, die succesvol is verlopen. Douwe Bekius, directeur Carglass Nederland: “We kunnen veel doen om de verkeersveiligheid te verbeteren, zoals zorgen voor goed zicht. Wij verwelkomen wekelijks duizenden klanten die we samen met Veilig Verkeer Nederland graag vertellen over het belang van goed zicht op de weg.”
Linda van der Eijk, directeur Veilig Verkeer Nederland: “Met Carglass bereiken we enorm veel automobilisten die wij effectief kunnen voorlichten over het belang van goed zicht op de weg.”

Geef een reactie