Schadeherstelbranche doet voorlopig niet mee aan cao-staking
De bonden dreigen met staking of acties nu werkgevers het ultimatum afwijzen. (Foto: Shutterstock)

Schadeherstelbranche doet voorlopig niet mee aan cao-staking

De onlangs door de vakbonden CNV en FNV aangekondigde stakingen in de sector Metaal- en Techniek, zijn volgens Focwa-woordvoerder Brecht Grieten, zullen vooralsnog niet plaatsvinden in de schade- carrosserieherstelbranche.

De cao voor Metaal en Techniek geldt, volgens website Automotive Online, voor zo’n 320 duizend werknemers. Hiervan werken er ongeveer 18 duizend in de schadeherstel- en carrosseriebranche. De onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn vorige maand onder andere vastgelopen omdat werkgevers en werknemers het niet eens konden worden over het loonbod en de ouderenregeling. Sindsdien hebben de bonden laten weten mogelijk over te gaan tot actie.

Lage lonen oorzaak personeelstekort

Voor morgen kondigen de bonden onder andere regionale 24-uurs stakingen in Zuid-Holland, West-Brabant, Utrecht en Friesland aan. Onder andere metaal-werknemers van bedrijven zoals Spie en Thermo King hebben laten weten aan de staking mee te doen.

Uit een recente Poll op deze website, vroegen we de lezers naar de stelling: lage lonen zijn de oorzaak personeelstekort autoschadeherstelbranche. Ruim driekwart van de respondenten is het met deze stelling eens. Bijna een kwart is het met de stelling oneens. 

Poll van de week lage lonen schadeherstel

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.