Volvo voorziet kleiner netwerk erkende schadebedrijven

Volvo voorziet kleiner netwerk erkende schadebedrijven

Volvo houdt rekening met een afnemend aantal Volvo Erkende Schadeherstelbedrijven, mogelijk tot een derde van het huidige netwerk. Dit zei Gerben Batstra, Director Customer Service van Volvo Nederland, tijdens het schadecongres van Automotive Insiders op donderdag 5 maart.

Veiligheid
Nu telt het netwerk nog 32 merkerkende schadebedrijven, die zijn gelieerd aan een Volvo dealer. Volgens Batstra zijn deze bedrijven belangrijk om een goede veiligheid ook in de toekomst te kunnen garanderen: Maar het is wel belangrijk dat de merkerkende schadebedrijven voldoende volume hebben voor een gezonde bedrijfsvoering: “Als het volume per bedrijf te laag is, moeten wij ze als Volvo Nederland helpen, of we moeten ervoor kiezen het netwerk te consolideren.” Batstra zegt daarvoor rekening te houden met een verkleining van het aantal erkende schadebedrijven tot een derde van het huidige netwerk: “Wij denken voorlopig niet aan uitbreiding van het netwerk maar kijken wel hoe of het volume van de bestaande schadeherstelbedrijven voldoende is.”

Begrenzen
Batstra kondigde ook aan dat Volvo-modellen in april standaard worden uitgerust met de Volvo Care Key: “Deze zorgt ervoor dat de snelheid van Volvo’s kan worden begrensd om te hard rijden te voorkomen.” Al eerder werd bekend gemaakt dat Volvo de snelheid van haar modellen gaat begrenzen op 180 km/h: “Dit moet de veiligheid vergroten. 9 van de 10 ongelukken worden veroorzaakt door menselijke fouten. Met het begrenzen van de maximum snelheid willen wij een signaal afgeven dat de veiligheid kan worden vergroot door het gedrag van mensen te beinvloeden. Wij willen deze discussie starten.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.