Volvo V70 en XC70 koplampen in trek bij dieven De Bilt en Bilthoven
(Shutterstock afbeelding ter illustratie)

Volvo V70 en XC70 koplampen in trek bij dieven De Bilt en Bilthoven

Wie met een Volvo V70 of XC70 in De Bilt of Bilthoven komt, loopt het risico dat zijn koplampen gestolen worden. Volgens de politie zijn bij zeker zeven auto’s de koplampen verdwenen.

Twee keer bleef het volgens website RTV Utrecht bij een poging tot diefstal. De lampen kunnen tot duizenden euro’s waard zijn. “En dat is goede handel voor dieven”, aldus André Bouwman van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). “Vroeger werd een auto in zijn geheel gestolen, maar dat is lastiger geworden. De laatste jaren zien we dat dieven het daarom voorzien hebben op onderdelen.”

Duurder

Schadecalculator Arnoud de Wit van ABS Van Markus Autoschade ABS in Bilthoven heeft het, volgens RTV Utrecht, in ieder geval druk. Afgelopen weekend kreeg hij de eerste auto’s zonder koplampen binnen. “De teller staat nu op twaalf. Vandaag zijn er al vijf nieuwe binnengekomen, drie met koplampen en twee zonder”, aldus De Wit. De prijs van een koplamp is volgens hem afhankelijk van het type. “Als het om een xenonverlichting of led-lamp gaat dan is het meer waard, oplopend tot ruim 2000 euro per lamp. Hoe uitgebreider de lamp, hoe duurder het is.”

De Volvo koplampen zijn met twee pennen gemonteerd, zodat klanten het zelf makkelijk kunnen vervangen. “Het nadeel daarvan is dat je de twee pinnen ook net zo makkelijk lostrekt wat het voor dieven ook makkelijk maakt.” Daarom adviseert De Wit de eigenaren om de lampen extra goed te laten vastzetten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.