Voertuigtechniekdagen moet nieuw personeel aantrekken

Voertuigtechniekdagen moet nieuw personeel aantrekken

Focwa, RAI Carrosserie, Vaco en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) introduceren met elkaar de zogeheten Voertuigtechniekdagen. Vanaf nu tot eind februari openen 1.700 bedrijven hun deuren om potentieel nieuw personeel aan te trekken. Geïnteresseerden kunnen via de website datiseengave.nl een afspraak maken bij een werkplaats in de buurt.

Volgens de organisaties is voertuigtechniek essentieel om de Nederlandse economie draaiende te houden. “In de branche die onder andere door elektrificatie van het wagenpark razendsnel verandert zijn ongeveer 30.000 mensen aan het werk en is een nijpend tekort aan nieuw personeel”, zo meldt het persbericht van OOC.

Focwa, RAI Carrosserie, Vaco en OOC werken sinds 2021 samen om mensen enthousiast te maken voor een baan in de sector. Hiervoor werd de naar eigen zeggen succesvolle campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’ gelanceerd. Jongeren kregen hierin alles rondom voertuigtechniek online te zien en werden ongeveer 1,3 miljoen mensen bereikt. De ‘Voertuigtechniekdagen’ zijn volgens de organisaties een vervolg op de campagne van vorig jaar met het verschil dat geïnteresseerden hun toekomstige werkplek ook echt kunnen zien en potentiële werkgevers en collega’s kunnen spreken.

Blik op werkplaats

“We merken dat als jongeren samen met hun ouders in een bedrijf komen kijken, ze vaak enthousiast weggaan. Ze zijn blij verrast door de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de moderne technieken. Door onder meer de intrede van elektrische (vracht)auto’s vraagt het werken aan deze voertuigen nieuwe en andere vaardigheden. Instroom van jonge vakmensen is essentieel”, aldus Erwin Holterhues, manager sociale zaken en HR bij bandebranche-organisatie Vaco. ”Uit onderzoek dit jaar onder leden van de organiserende bedrijven blijkt dat voldoende personeel voor 74 procent van de bedrijven één van de grotere uitdaging is.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.