Voertuigdiefstal daalt in Cortonatijd

Het aantal voertuigdiefstallen in Nederland daalt vanaf maart, maar laat in augustus een korte opleving zien. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars.

Coronavirus
Hiermee lijkt de voertuigdiefstal dit jaar volgens het Verbond gelijke tred te houden met het coronavirus. Het Verbond noemt het wel opvallend dat Amsterdam een fikse daling liet zien (17 procent), maar Rotterdam juist een stijging van zo’n 14 procent. Volgens het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) daalde het aantal diefstallen in Amsterdam van 2.873 in 2019 naar 2.384 nu. In Rotterdam steeg het aantal juist van 2.125 naar 2.425.

Haven
Volgens het LIV voeren Oost-Nederland, Rotterdam en Amsterdam traditiegetrouw de top drie aan in het aantal voertuigdiefstallen. Uit een optelsom van deze regio’s zou blijken dat de afzet door corona stagneert. De stijging in Rotterdam zou te maken kunnen hebben met de haven, zo stelt het LIV: “Wij denken dat criminelen, die steeds vaker ‘op bestelling’ stelen, minder via de weg en meer via de havens wegzetten.” (Bron: Verbond van Verzekeraars)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.