VOC gaat samenwerken met Maintec Automotive

VOC gaat samenwerken met Maintec Automotive

VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf) en Maintec Automotive zijn een samenwerking aangegaan om nieuwe instroom van schaars talent voor de carrosseriebranche te organiseren.

Basisopleiding
Maintec Automotive verzorgt de werving van en de basisopleiding van nieuwe schadeherstellers in de Carflex Academy. In een kort, intensief programma van vier weken krijgen mensen de basis van het vak onder de knie. Hiervoor doorlopen ze de praktijk om de vaardigheden eigen te maken. Na hun basisopleiding verzorgt VOC in een aantal modules de opleiding tot vakvolwassen schadehersteller. Op deze manier denken beide partijen de branche snel te kunnen helpen aan goed inzetbare mensen.

Samenwerking UWV
Voor de werving van personeel werken VOC en Maintec samen met het UWV. Uitkeringsgerechtigde kandidaten mogen de opleiding aan de Carflex Academy met behoud van uitkering volgen. Daarna kunnen ze zichzelf via een proefplaatsing in de praktijk bewijzen. Na een succesvolle proefplaatsing krijgen zij een arbeidsovereenkomst bij Maintec. Tijdens de looptijd van deze arbeidsovereenkomst wordt een opleidingstraject doorlopen bij VOC.
Particulieren kunnen het opleidingstraject ook volgen, maar moeten deze zelf bekostigen. Ze hebben dan via een baangarantie wel de zekerheid van een betaalde baan.

Het streven is om in het eerste jaar 30 nieuwe schadeherstellers op te leiden. De eerste opleiding start op 9 april in Zeist. Daarna vinden dit jaar nog vijf cursussen plaats.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.