Verzekeringspremies elektrische auto’s niet lager

Verzekeringspremies voor elektrische auto’s verschillen meestal niet van die van conventionele auto’s. Dit zegt Goedkoopsteautoverzekering.net naar aanleiding van uitgevoerd onderzoek.

Geen extra risico
Aanleiding was dat elektrische auto’s geen extra risico lopen op schade of ongevallen, beter zijn voor het milieu en eigenaren hebben met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. “Verwacht werd dat deze factoren doorvertaald werden in de hoogte van de premie, maar toch is er vaak geen groot verschil merkbaar”, aldus de onderzoekers. “Het uitgangspunt van de hoogte van de verzekeringspremie blijft de nieuwwaarde van de auto, het aantal schadevrije jaren en de persoonlijke situatie van de consument.”

Niet in vergelijkingssites
In het onderzoek bleek het gemiddelde bedrag voor een verzekering voor een conventionele auto niet veel af te wijken van het bedrag dat de respondenten voor de elektrische variant moesten betalen. Volgens de Goedkoopsteautoverzekering.net bieden alleen Allianz, ANWB, Delta Lloyd en Univé kortingen en aansluitende verzekeringen aan automobilisten met een elektrische auto, maar deze zouden niet vermeld worden op vergelijkingssites.
Ook European Automotive Services van Tesla Insurance geeft aan dat zij wel inspelen op de groeiende markt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.