Verzekeringsfraude in 2019 verdubbeld

Het aantal bewezen verzekeringsfraudes is in 2019 bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Dit stelt het Verbond van Verzekeraars. Volgens RTLZ wordt er vooral gefraudeerd bij autoverzekeringen.

Onwaarheden
Uit de jaarcijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantal ontdekte fraudezaken in 2019 op 22.376 lag. Hiermee ging een bedrag gemoeid van 96 miljoen euro. Belangrijkste oorzaken voor de fraude waren het vermelden van onwaarheden en het opzettelijk verzwijgen van informatie in de verzekeringsaanvraag. In 2018 bedroeg het aantal ontdekte fraudezaken nog op 12.879 en werd er 82 miljoen euro onterecht uitgekeerd aan fraudeurs.

Gegroeid
Het is voor het vijfde jaar dat het aantal ontdekte fraudezaken is gegroeid: “Hiermee voorkomen verzekeraars sterke premiestijgingen als gevolg van fraude”, aldus het Verbond: “”De groei van bewezen verzekeringsfraudes is het resultaat van intensieve samenwerking en kennisdeling tussen verzekeraars. Daarnaast gebruiken verzekeraars systemen die opvallende gegevens signaleren.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.