Verzekeraars vragen aandacht risico’s electrische auto’s

Verzekeraars vragen aandacht risico’s electrische auto’s

Omdat het aantal electrische auto’s op de wegen stijgt vragen verzekeraars en Rijkswaterstaat aandacht voor de risico’s met electrische auto’s. Samen met onder meer bergers en brandweer kijken ze hoe (toekomstige) problemen kunnen worden voorkomen. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars.

Lithiumbatterij
Hierbij is vooral aandacht voor de brandrisico’s van elektrische voertuigen en de gevolgen voor incidentmanagement. “Met name de lithiumbatterij die in ongeveer de helft van de elektrische voertuigen zit ingebouwd, kan voor een instabiele situatie zorgen na een stevige botsing”, aldus het Verbond. Volgens de organisatie rijden er in ons land ruim 200.000 electrische auto’s rond Daarbij heeft Nederland de grootste dichtheid van laadpunten.

Betrokken partijen
In het overleg wordt bekeken welke risico’s er zijn voor de partijen die bij het schadevoertuig betrokken zijn, zoals bergers en schadeherstellers. Inmiddels heeft de brandweer een concept handreiking klaar hoe moet worden opgetreden bij ongevallen met elektrische voertuigen, zodat iedereen dezelfde stappen doorloopt. Ook heeft de ANWB de Wegenwacht al bijgeschoold.

Het is de bedoeling dat er een protocol komt voor de afhandeling van schades zodat de betrokken partijen weten hoe een elektrisch voertuig veilig kan worden afgevoerd en opgeslagen. De brandweer pleit ervoor om bij wijze van proef te komen tot zes tot zeven plekken waar bergers weten hoe ze een electrische auto met schade veilig kunnen afvoeren en eventueel ook stallen. (Bron: Verbond van Verzekeraars)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.