Vernieuwde mbo-opleiding autospuiter per 2022

Vernieuwde mbo-opleiding autospuiter per 2022

Vanaf augustus 2022 krijgen 1ste autospuiters te maken met een vernieuwde mbo-opleiding. De opleiding spitst zich toe op de toenemende technische complexiteit van voertuigen en de daarvoor vereiste vakkennis.

Een belangrijke wijziging in de opleiding is, volgens brancheorganisatie Bovag, dat het onderscheid tussen de autospuiter en eerste autospuiter wordt geaccentueerd. Voor de eerste autospuiter zijn bijvoorbeeld de volgende niet-technische kerntaak toegevoegd, zoals het toezicht houden en bijdragen aan verbetering van de werkzaamheden, de voortgang van het werk bewaken en het proces verder optimaliseren. 

Voertuiginformatie

Het nieuwe kwalificatiedossier benoemt in de voorbereidende werkprocessen ook het belang van het verzamelen van informatie over het voertuig. Daarbij komt het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen bij meerdere werkprocessen nadrukkelijker naar voren. 

De vernieuwde opleiding is tot stand gekomen op basis van input van betrokkenen uit het onderwijs en de schadebranche. In de opleiding wordt rekening gehouden met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van autospuiten. 

Recent is Innovam officieel van start gegaan met de opleiding autoschadeherstel. Het opleidingscentrum heeft een moderne trainingslocatie geopend met een moderne uitlijnbank, meerdere kalibratiesets en trainingsvoertuigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.