Verbond pleit voor vakmanschap bij schadeherstel

Verbond pleit voor vakmanschap bij schadeherstel

Autoschadeherstellers moeten een kwaliteitsslag maken om veiligheid ook in de toekomst te waarborgen. Het Verbond van Verzekeraars is het eens met het standpunt van Schadegarant-over haar ‘position paper’ ‘Botsing tussen kwaliteit en kosten’.

Nieuwe generatie
Onvakkundig herstelde auto’s vormen een gevaar op de weg, aldus het Verbond: “Dat geldt zeker voor de nieuwste generatie auto’s die vaak zijn uitgerust met de meest geavanceerde systemen.” Aan de hand van het ‘position paper’ gaat het Verbond de gesprekken met verzekeraars en de schadeherstelbranche intensiveren, zo meldt men: “Wij vinden het goed dat Schadegarant aandacht vraagt voor schadeherstel van complexe auto’s.” Volgens Geeke Feiter-van Heuvelen, directeur Schade bij het Verbond moet het schadeherstel van complexe auto’s juist nu, gezien de snelheid van de ontwikkelingen, de volle aandacht krijgen: “|Want wat als een complexe auto, ondanks alle techniek aan boord, toch beschadigd raakt? Is elk schadeherstelbedrijf dan in staat om zo’n auto op een veilige manier te herstellen?”

Nieuw vakmanschap
Volgens het Verbond vereist het herstellen van de jongste generatie auto’s vaak geheel nieuw vakmanschap: “De ontwikkeling richting (semi)autonoom rijden gaat razendsnel en komt tegemoet aan het maatschappelijke belang van duurzame en veilige mobiliteit. De Europese Unie stimuleert deze ontwikkeling met doelstellingen om het aantal verkeersslachtoffers en de uitstoot van CO2 drastisch te verminderen. In de discussie die hierover speelt, blijft een aspect onderbelicht: veilig herstel. Bij het veilig op de weg houden van consumenten spelen schadeherstelbedrijven en verzekeraars een cruciale rol.”

https://www.schadegarant.nl/positionpaper/

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.