Verbond: duidelijkheid schadevrije Jaren scooterverzekering

Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt samen met verzekeraars een uniform overzicht van de schadehistorie voor mensen die hun scooter of brommer hebben verzekerd. Dit zei Verbond-directeur Richard Weurding naar aanleiding van een uitzending van het consumentenprogramma Radar.

Scooters en brommers
In de uitzending op maandagavond 5 oktober 2020 besteedde Radar aandacht aan de schadevrije jaren bij verzekeringen van scooters en bromfietsen. Volgens Radar bouwen scooter-eigenaren bij sommige verzekeraars schadevrije jaren op en andere niet. Hierdoor kunnen ze hun schadevrije jaren verliezen als ze overstappen naar een andere scooterverzekeraar. Dat betekent dan een veel hogere premie terwijl ze al jaren schadevrij rijden.

Schadevrije jaren
In de uitzending zei Weurding desgevraagd dat het Verbond samen met de verzekeraars werken aan het uniform overzicht van de schadehistorie. “Deze informatie is daarmee altijd bruikbaar voor de andere verzekeraars. Het uniform overzicht is naar verwachting begin 2021 klaar.” Volgens Weuring is het dan aan de verzekeraar of deze een bonus/malus ladder hanteert om premiekorting te geven voor schadevrije jaren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.