Veel weggebruikers op stap zonder schadeformulier

Veel weggebruikers op stap zonder schadeformulier

112schade.nl32% van de automobilisten gaat op stap zonder Europees schadeformulier. Bij brommer- en motorrijders is dat 70%. Dit blijkt uit onderzoek dat 112Schade uitvoerde onder ruim 1.000 respondenten.

Invullen
Tegelijk gaf 80% van de respondenten aan dat ze wel eens een schadeformulier hebben moeten invullen. Van de ondervraagde groep zou 70% bereid zijn een app te gebruiken in plaats van een schadeformulier.

Schade App
Op grond van deze onderzoeksgegevens introduceerde 112Schade de Schade App, een app die het Europees schadeformulier vervangt. “Dat een schadeformulier anno 2017 nog van papier is, is natuurlijk heel ouderwets”, zegt Marc Diks, bedenker van de Schade App. “Bovendien biedt de app een aantal aanvullende mogelijkheden die met het traditioneel formulier niet mogelijk zijn. Denk aan het toevoegen van foto’s en het direct inlichten van je verzekeraar.”

De Schade App wordt als officieel schadeformulier geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland en Europa. Hij kan worden gedownload via de AppStore of Google Play.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.