VBM en Autotech Alliantie ontwikkelen opleiding bergen EV’s
Foto: VBM - Ter bezegeling van de samenwerking schudt Hans Musters de hand van VBM voorzitter Robert de Jong.

VBM en Autotech Alliantie ontwikkelen opleiding bergen EV’s

Brancheorganisatie Vereniging Bergings Bergings-en Mobiliteitsspecialisten (VBM) en autoschadeherstelopleider Autotech Alliantie gaan samen opleidingen ontwikkelen voor het veilig bergen van elektrische voertuigen, zo vermelden ze op de website van VBM.

De vereniging stelt in het nieuwsbericht dat het veilig bergen van elektrische voertuigen een probleem is voor bergers, maar ook voor schadeherstelbedrijven. “Diverse media – waaronder vakblad Automotive – berichtten hier al eerder over”, staat te lezen in het nieuwsbericht.

Autotech Alliantie initiatiefnemer Hans Musters stelt dat de problematiek heeft geleid tot de huidige samenwerking tussen VBM en de Alliantie. “Beperkte kennis van moderne technologieën en elektrische voertuigen is een probleem bij het veilig bergen van deze voertuigen”, aldus Musters.

Bergingsprocedure

Om deze reden willen VBM en Autotech Alliantie gezamenlijk opleidingen voor bergers gaan opzetten. “Uiteraard in samenwerking met de onderwijsinstellingen waar Autotech Alliantie mee samenwerkt, maar ook richting overheid, dealerorganisaties en uiteraard ook de autofabrikanten. Zij hebben de kennis over de nieuwste voertuigen en die kennis is essentieel voor het veilig bergen van een gestrand voertuig”, zegt Musters.

De opleidingen voorzien niet alleen in het bergen van EV’s, maar gaan ook de juiste procedure nadat een gestrand voertuig van de weg is gehaald. “Waar moet zo’n voertuig vervolgens naartoe? Het is niet vanzelfsprekend om zo’n voertuig dan maar bij het schadeherstelbedrijf neer te zetten. Wanneer het voertuig total loss is bijvoorbeeld”, stelt Musters.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.