Vanesch Verf naar nieuw pand

Vakbeurs Crash staat te koop 19 dec.
VNU Exhibitions wil af van Crash, de vakbeurs voor de schadeherstelbranche. Hiervoor heeft men de merknaam Crash in de etalage gezet. Deze voorgenomen verkoop zou ook een reden zijn geweest om de 2006-editie van deze vakbeurs te annuleren. VNU Exhibitions wil zich volgens ingewijden meer richten op vakbeurzen voor andere marktsegmenten, waar de beurs-exploitant van oudsher een sterkere positie heeft. Al eerder dit jaar werd bekend dat de twee vakbeurzen Car Cleaning en Tankstation Techniek, die voorheen gelijktijdig met Crash plaatsvonden, in 2006 zullen worden onder-gebracht bij een andere vakbeurs. Volgens John van der Valk, business unit manager van VNU Exhibitions, betekent dit niet het einde van Crash. "Als de marktomstandigheden beter zijn, kan Crash weer worden georganiseerd." Alleen is het allerminst zeker dat VNU Exhibitions dit zal doen. "Het is ook mogelijk dat een andere beursexploitant de organisatie overneemt."
19 dec.
In oktober 2005 maakte het Verbond van Verzekeraars bekend dat er gemiddeld voor 409 milj. euro wordt gefraudeerd met motorvoertuigenverzekeringen. Op grond hiervan is in de landelijke pers de suggestie gewekt dat de fraude ook nadrukkelijk betrekking heeft op de schadeherstelbranche, aldus Focwa. "Dit is niet terecht." Desgevraagd heeft het Verbond van Verzekeraars genuanceerd dat het onderzoek geen aanleiding geeft te veronderstellen dat fraude juist bij schadeherstelbedrijven buitenproportioneel zou zijn. "Er is gekeken naar alle betrokken partijen. Het probleem komt op alle fronten voor." Het onderzoek richtte zich op alle soorten schadeverzekeringen. Hierbij is in 2004 bij naar schatting 10% van de schadeclaims gefraudeerd. Het totale fraudebedrag is 633 miljoen euro.
Crash 2006 gaat niet door 16 dec.
Op donderdagavond 15 december is het besluit bekend geworden: VNU Exhibitions gaat in 2006 niet de vakbeurs Crash organiseren. De beurs stond voor eind maart op de agenda. Een belangrijke oorzaak is het wegblijven van onder meer de lakfabrikanten en non-paint leveranciers, waardoor geen representatief beursaanbod kon worden verkregen. VNU Exhibitions meldt dat de economische situatie in de schade-herstelbranche van dien aard is dat men "de exposanten geen rendementvolle beurs kan garanderen." Volgens organisator Annette Bos is er nog gekeken naar andere mogelijkheden, maar ook dat bleek geen haalbare kaart. De exposanten zijn inmiddels geïnformeerd.
2 januari 2006 gaat Vanesch Verf opereren vanuit een nieuw en "eigentijds" hoofdkantoor in Tilburg. De bedrijfsoppervlak bedraagt 3.600 m2, ruim 3 keer zo groot als het huidige hoofdkantoor. Er komen twee kleurmakerijen, drie grote magazijnen, een forse instructie-ruimte voor presentaties en informatiebijeen-komsten met klanten, een zeer ruime en daardoor overzichtelijke expeditieruimte en voldoende kantoorruimte. Het terrein rondom het pand is ruim bemeten met voldoende parkeerruimte voor klanten en werknemers. Het nieuwe bezoekadres per 2 januari is: Kapt. Hatterasstraat 46, 5015 BB Tilburg. De overige gegevens blijven ongewijzigd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.