Van Doornspeek en VOC in de clinch

Yolande van Doornspeek, de op non-actief gezette directeur van de Vakopleiding Carrosserie, eist in een arbeidsrechtelijke procedure dat het verzoek om haar contract te ontbinden wordt afgewezen. Als dat niet gebeurt, eist ze een vergoeding van 200 duizend euro van VOC, ter compensatie voor geleden emotionele, financiële en reputatieschade. Dat meldt Automotive Management.

Tegenwerken
Volgens Van Doornspeek waren de mensen binnen de VOC en diens RvT enthousiast over haar functioneren, totdat “de RvT zijn focus verlegde naar de samenwerking met Autotech”, zo schrijft vakblad Automotive, dat bij de zitting aanwezig was. Van Doornspeek stelt dat de RvT haar tegenwerkte toen ze weigerde facturen te betalen aan TOI, het bedrijf achter Autotech. Ze weigerde te betalen omdat TOI zijn afspraken niet zou nakomen. Uiteindelijk zegde de RvT het vertrouwen in Van Doornspeek op en werd er een waarnemend directeur aangesteld; inmiddels zijn ook deze waarnemend directeur en de RvT vervangen.

Vertrouwensbreuk
De advocaat van Van Doornspeek stelt dat hiermee de vertrouwensbreuk niet meer van belang is omdat deze betrekking had op de oude RvT; de nieuwe Raad van Toezicht, met Douwe Bekius als voorzitter, wil echter niet met Van Doornspeek in gesprek over een terugkeer bij VOC, maar het contract beëindigen omdat het vertrouwen niet is hersteld.

De Rechtbank verzocht VOC en Van Doornspeek een schikking te treffen, maar daar kwamen beide partijen niet uit. Mocht de rechtbank besluiten dat het contract moet worden beëindigd, dan eist Van Doornspeek een schadevergoeding van 200 duizend euro bovenop de transitievergoeding.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.