Van Doornspeek definitief weg als directeur VOC

Van Doornspeek definitief weg als directeur VOC

Yolande van Doornspeek, sinds januari 2018 statutair directeur, vertrekt bij Stichting VOC. Dat meldt het opleidingsinstituut. “Daarmee komt een einde aan een lastige en onrustige periode voor VOC en Yolande van Doornspeek”, aldus de organisatie.

Van Doornspeek werd in mei 2020 ontslagen, maar vocht dit met succes aan in de rechtbank.

Destijds raakte ze in onmin met de toenmalige Raad van Toezicht, waarover ze bij het College van Bestuur een melding maakte van belangenverstrengeling.

Ondanks dat de volledige Raad van Toezicht daarna werd vervangen, kreeg ze niet de kans om terug te keren. De rechtbank vond dat het logischer was geweest dat de nieuwe RvT, onder leiding van Douwe Bekius, “nader onderzoek had gepleegd en overleg had gevoerd met Van Doornspeek over de mogelijkheid de arbeidsverhouding voort te zetten”. Ook wees VOC de door Van Doornspeek voorgestelde mediation af.

Verder stelt VOC dat “in de media zijn helaas enkele eenzijdige artikelen zijn verschenen waarmee mogelijk schade is toegebracht aan de reputatie van mevrouw Van Doornspeek” en meldt dat de RvT en het College “nadrukkelijk afstand nemen van de inhoud van alle berichtgeving in dit kader”.

Het gaat hier vermoedelijk om artikelen op Automotive-online, daar dit het enige vakmedium was dat over deze zaak berichtte en ook tijdens de zitting aanwezig was.

De RvT, die volgens Automotive tijdens de betreffende zitting niets zag in een terugkeer maar ook geen schadevergoeding wenste te betalen, meldt nu te willen benadrukken dat “mevrouw Van Doornspeek correct en te goeder trouw heeft gehandeld”.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.