[Partnerbijdrage] Toekomstbestendige garageformule door heel Nederland

[Partnerbijdrage] Toekomstbestendige garageformule door heel Nederland

Profile is sinds 1 september drie Nederlandse vestigingen rijker. De merkonafhankelijke servicegarage Profile International telt nu in totaal 210 vestigingen in de BeNeLux. Door de drie nieuwe vestigingen verbetert Profile’s dekking en service aanzienlijk.

Profile is in 1989 begonnen met bandenservice en inmiddels uitgegroeid tot allround specialist in auto-onderhoud voor particuliere en zakelijke rijders. Profile Truck is marktleider in de BeNeLux voor truckbanden.

Profile Nederland

Profile is al een tijd bezig om haar netwerk in Nederland stabiel te laten groeien. De afgelopen jaren opende de servicegarage meerdere vestigingen. Profile Directeur Dirk Lambrechts: “We willen doorgroeien naar 200 vestigingen in Nederland en 150 vestigingen in Belux. Bij al onze vestigingen staat met kwaliteit en service voorop en de bereidheid om te investeren in de toekomst. Met verschillende klanten hebben we een sterke samenwerking zowel voor personenauto’s, bestelwagens als truck. Ons totale aanbod voorziet in een one-stop-shop in onderhoud, reparaties en banden.”

Profile Peterman in Enschede

Per 8 augustus is Peterman gestart als Profile-vestiging in Enschede. Matthieu Peterman, eigenaar Profile Peterman: “Wij zijn Toyota- en Lexusdealer en zochten een formule die ons multi-merk after sales omzet biedt. Toen Profile Heuver aangaf zich vanaf dit najaar volledig te focussen op truckactiviteiten, konden wij de CAR-activiteiten overnemen.”

Profile Van de Bunte in Harderwijk

Autobedrijf Van de Bunte begon in 1991 als Nissan-dealer in Nunspeet. In 2017 openden ze een vestiging in Harderwijk. Dit jaar luidt het bedrijf een nieuwe fase in. Onder de naam Van de Bunte Automotive richten zij zich nu op jonge occasions van alle automerken en sluiten ze zich per 1 september aan als Profile Car en Tyre-center. Vestigingsmanager Henk van de Bunte jr.: “We sluiten hiermee aan op de behoefte van klanten. Als Van de Bunte Automotive zijn we een allround mobiliteitsaanbieder. De samenwerking met Profile past hier perfect bij. We zochten een landelijke partij die dezelfde kwaliteitseisen heeft als wij. Met de nieuwe formule bieden we onze klanten occasions, autolease, reparaties en onderhoud.”

Profile Autoparcours in Stadskanaal

“Wij zochten een aanvulling op onze bestaande leaseactiviteiten. De formule van Profile past perfect bij onze huidige werkzaamheden en is een mooie aanvulling op onze diensten en service”, aldus Jans Weits, directeur van Autoparcours Werkplaats B.V.. In het voormalige VW-Century pand richten Jans Weits en Jeroen de Jong zich per 1 september met de Profile-formule op reparatie, onderhoud en banden voor zowel de particuliere als zakelijke klant.

Toekomstbestendige garageformule

De nieuwe Profile-vestigingen zijn bedrijven die zich uitbreiden door Profile-vestiging te worden. Dat brengt zowel voor de ondernemer als voor diens huidige én toekomstige klanten grote voordelen met zich mee. De ondernemer kan een completer assortiment bieden, geniet van goede inkoopcondities, expertise in banden en kan zich mengen in de lease- en fleetmarkten.

Bovendien is het steeds verstandiger om lid te zijn van een franchise. De groeiende populariteit van de elektrische auto vraagt om grote veranderingen bij servicegarages. Onderdeel uitmaken van een groter geheel maakt het haalbaar om de nodige investeringen te doen en de nodige kennis te vergaren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.