Tros Radar meldt belangenverstrengeling schade-expertise

Tijdens de uitzending van Tros Radar vanavond om 20.30 uur (Ned.1) zal worden ingegaan op de onafhankelijkheid van schade-expertisebureau’s. Volgens het consumentenprogramma zou er geen onafhankelijkheid meer bestaan, waardoor verzekerden een oneerlijke behandeling krijgen bij de afwikkeling van schades. “Als u schade vergoed wilt krijgen van uw verzekeraar, kan het zijn dat deze een onafhankelijke expert inschakelt”, zo meldt Tros Radar. “De verzekeraar neemt diens conclusies vaak over. Maar wat als het schadebureau via een omweg eigendom is van de verzekeraar?” Het klachtenmeldpunt ‘Verzekeraarklachten.nl‘heeft de kwestie bij Radar aangekaart en meerdere voorbeelden van ‘missers’ van experts ter beschikking heeft gesteld. Volgens dit meldpunt toont de uitzending aan dat met name medewerkers van schade-expertisebureaus die deel uitmaken van de verzekeraar zich wel onafhankelijk presenteren maar dit in werkelijkheid helemaal niet zijn. En zelfstandige expertisebureau’s zouden vaak voor hun voortbestaan afhankelijk van opdrachten van verzekeraars: “Ze zullen gevoelig zijn voor dezelfde gang van zaken”, aldus Verzekeraarklachten.nl.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Joop Waars

    Mr.Horssius heeft als contra-expert inboedelschade opgetreden. De schoonmaakkosten inboedel zijn toen begroot op € 16.000 die hij in samenwerking met de CED-expert met een Akte van Cessie heeft willen overmaken aan zijn eigen JEBO BV met de de toen gefailleerde JEroen BOlier als directeur. Gelukkig heb ik met veel kabaal weten te voorkomen dat de winst tussen de twee heren mogelijk zou worden verdeeld. De vieze spullen en de € 16.000 gelukkig nog goed terechtgekomen.
    Jammer is dat mr. Horssius met nu zijn ‘limiteds’ bij RADAR zich onlangs nog steeds als ‘Robin Hood’ heeft mogen presenteren. Als RADAR zich slachtoffer voelt, verneem ik wel uw reactie.

  2. Eric Horssius

    “Joop Waars”, zal een alias zijn van een moddergooier die anoniem wenst te blijven op internet. Deze zogenaamde “Trol” bestaat om in elke regel van het bericht tenminste twee onwaarheden te stoppen. Een goede, evenwichtige journalistieke bijdrage wordt daarmee onjuist besmeurd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.