Toyota Yaris eerste auto met 5 sterren in nieuwe Euro NCAP test

De Toyota Yaris is de eerste auto die door Euro NCAP is getest in de herziene testprocedure volgens het vernieuwde 2020 protocol. Dit laat Euro NCAP weten.

Veiligheid
De auto behaalde een volledige vijf-sterren beoordeling voor veiligheid. Het is de eerste auto die werd onderworpen aan een geheel nieuwe frontale offset test. Deze test vervangt de eerder test die werd gebruikt sinds de start van het programma in 1997 en test op verwondingen bij zij-aanrijdingen.

Inzittende
De zogeheten ‘mobile progressive deformable barrier (MPDB)’ test beoordeelt de bescherming die een auto zijn inzittenden biedt, evenals de risico’s die deze vormt voor de auto waar hij tegenaan is gereden. De Yaris doet het over het goed; twee in het midden gemonteerde airbags worden opgeblazen bij een zijdelingse aanrijding om de verplaatsing van de inzittende naar de andere kant van de auto te beperken en het risico dat ze tegen elkaar opbotsen te voorkomen.
Ook scoort de Yaris goed bij het voorkomen van een botsing. De nieuwste generatie Toyota Safety Sense stopt de auto bij het afslaan om een botsing met tegenliggers te voorkomen.

Volgens onderzoeksdirecteur Matthew Avery heeft Toyota met de Yaris aangetoond dat ook kleine auto’s kunnen voldoen aan de nieuwe norm die is vastgesteld door ‘s werelds meest veeleisende veiligheidstestprogramma.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.