TNO certificaat ‘stofvrij werken’ voor Mirka schuurmachines

TNO certificaat ‘stofvrij werken’ voor Mirka schuurmachines

TNO stofvrij werkenTNO heeft voor de Mirka stofzuiger en schuurmachines het certificaat Stofvrij werken afgegeven. Dit is het resultaat van de prestatietoets die TNO heeft uitgevoerd.

8 uurs certificaat
Volgens importeur Imbema Rhiwa is het Mirka ‘stofvrije’ schuursysteem bij 8 uur schuren ruim 20 keer beter dan de gestelde norm . Dit systeem werd daarom beloond met een 8-uurs certificaat stofvrij werken. Dit wil zeggen dat het Mirka schuursysteem de gehele werkdag kan worden gebruikt zonder dat de grenswaarde (van de schadelijke stoffen op de werkplek) wordt overschreden. De Mirka stofzuiger en elektrische schuurmachines voldoen hiermee aan de strenge eisen van het ministerie van SZW.

Blootstelling
TNO heeft de prestatietoets ontwikkeld om zeker te weten dat stofvrije producten ook echt stofvrij zijn. De toets stelt de feitelijke blootstellingen aan schadelijke stoffen van de werknemers vast. Deze blootstellingen worden getoetst aan de huidige wettelijke grenswaarden, zoals vastgesteld door het Ministerie  SZW. De blootstelling van een werknemer wordt gemeten tijdens het bewerken (boren, schuren, slijpen, zagen e.d.) van de bouwmaterialen, kalkzandsteen, beton en hout.

Er zijn in totaal 8 verschillende labels variërend van 1 tot 8 uur.

Geef een reactie