Tijden blijven moeilijk voor Focwa-leden

Tijden blijven moeilijk voor Focwa-leden

Focwa-leden beleven moeilijke tijden. Zo blijven de orderportefeuilles even slecht gevuld ten opzichte van twee weken geleden. Dit blijkt uit de Focwa Coronamonitor van 19 mei.

Verschillen
Gemiddeld ondervindt 33% van de Focwa-achterban steeds grotere financiële moeilijkheden, zo blijkt uit de monitor. Twee weken geleden was dat nog 30%. Wel nemen de verschillen toe. Op basis van de monitor lijken caravan- en camperservicebedrijven en autoruitherstelbedrijven de klappen harder en langer te voelen. Gemiddeld 83% van de autoruitherstelbedrijven en 94% van de caravan- en camperservicebedrijven ervaren minder werk in de werkplaats. Twee weken geleden was dat nog 80% resp. 82%.

Ontslagen
Gemiddeld geeft 8% van de Focwa-leden aan om personeel te moeten ontslaan als gevolg van de crisis, waaronder liefst 16% van de caravan- en camperservicebedrijven. 60% van de FOCWA-bedrijven maakt gebruik van 1 of meer overheidsmaatregelen. Liquiditeit blijft ook deze week een grote zorg. Gemiddeld geldt dit voor 33% van de Focwa-leden, maar voor 47% van de ruitherstelbedrijven en 69% van de caravan- en camperservicebedrijven.

Met de informatie van de Coronamonitor gaat Focwa in gesprek met opdrachtgevers en de overheid om te kijken waar mogelijkheden liggen om aanvullende regelingen te treffen voor de schadeherstelsector.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.