Thatcham: technologie autonoom rijden nog niet veilig genoeg

Thatcham: technologie autonoom rijden nog niet veilig genoeg

De technologie is nog niet veilig genoeg om Automated Lane Keeping Systems begin 2021 in te voeren, stellen de Britse verzekeraars en onderzoeksbureau Thatcham Research. Dit meldt Automotive Management.

Het verbond van Britse verzekeraars (ABI) en onderzoeksbureau Thatcham Research doen een beroep op de Britse regering om de plannen voor de invoering van (semi) autonoom rijden te herzien. De invoering van Automated Lane Keeping Systems (ALKS), gepland voor begin 2021, zou levens in gevaar brengen omdat de technologie niet veilig genoeg is, vindt Thatcham Research: Automobilisten geloven dat het systeem het werk van een menselijke bestuurder volledig kan overnemen. Maar dat is niet de realiteit. De beperkingen van de technologie betekenen dat het moet wordengeclassificeerd als geassisteerd rijden. Dit, omdat de bestuurder alert moet blijven om het stuur het over te nemen als dat nodig is.”

Het onderzoeksbureau stelt dat ALKS moeite heeft met het waarnemen van bijvoorbeeld puin op de rijbaan of een voetganger. Daarnaast bestaat het gevaar dat het systeem een wegafsluiting over het hoofd ziet. Hierdoor blijft menselijk ingrijpen noodzakelijk: Daarom is het van cruciaal belang dat de prestaties van de sensoren drastisch verbeteren voordat een systeem kan worden geclassificeerd als geautomatiseerd.

https://automotive-online.nl/management/laatste-nieuws/overig/28337-britse-verzekeraars-invoering-autonoom-rijden-brengt-levens-in-gevaar?utm_medium=email&utm_source=transactional&utm_campaign=newsletter_1632

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.