Tarieven schadeherstel dalen verder

Tarieven schadeherstel dalen verder

Nationaal SchadecongresDe tarieven die verzekeraars aan schadeherstellers betalen voor schadeherstel dalen verder. Dit zei Schadegarant directeur Johan Schoonhoven tijdens het Nationale Schadecongres van Aftersales Magazine.

Overcapaciteit
Eén van de redenen voor de verdere daling van de schadehersteltarieven is volgens Schoonhoven dat de “overcapaciteit in de schadeherstelbranche blijft voortduren.” Dit zorgt mede voor nieuwe sturingsinitiatieven tussen gevolmachtigd verzekeringsagenten en schadeketens.

Nieuwe schadenetwerken
“Binnen deze nieuw gevormde schadenetwerken worden schades tegen andere prijzen hersteld en is er sprake van kickbacks waardoor de uiteindelijke prijs lager is. Het binnen deze ketens herstelde volume is deels nieuw, maar het overgrote deel komt uit de sturingsnetwerken van Achmea Schadeservice, Schadegarant en Topherstel.”
Als voorbeeld diende Frank Hoffmans van Klap in Amsterdam. Deze volmacht heeft in de eerste vier maanden van 2013 140 schades naar de 70 ASN leden gestuurd en ontvangt volgens Hoffmans een kickback.

Toekomst
Tijdens het Nationaal Schadecongres gaven partijen hun visie op de toekomst van de schadeherstelbranche. De verwachting is dat meer partijen in de verzekeringswereld hun eigen sturingsconcept gaan opzetten. Ook willen zij specialisatie bij schadeherstellers, van licht cosmetisch tot hi-tech schadeherstel en merkspecialisatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.