Subsidieregeling praktijkleren carrosserie- en schadeherstelbranche verlengd
Foto: Shutterstock

Subsidieregeling praktijkleren carrosserie- en schadeherstelbranche verlengd

Carrosseriebouw- en autoschadeherstelbedrijven kunnen vanaf 2 juni 2022 weer een subsidieregeling praktijkleren aanvragen. De tegemoetkoming is een extra impuls van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om BBL-plekken aan te bieden, zo meldt het ministerie.

De carrosseriebouw- en schadeherstelbranche bevinden zich al langer in zwaar weer om goed geschoold en gemotiveerd personeel te vinden en aan zich te binden. Het oplopende tekort aan medewerkers is een groot probleem in de schadebranche. 

Goede zaak

Volgens RAI Vereniging is de subsidieregeling een goede zaak, omdat BBL’ers cruciaal zijn voor het voortbestaan van het vakmanschap in de carrosseriebranche. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die bedrijven maken voor de begeleiding van een (BBL)leerling die praktijkkennis opdoet in het bedrijf.

Ook Focwa woordvoerder Brecht Grieten laat weten de regeling een positieve ontwikkeling te vinden. “De subsidie scheelt echt een slok op een borrel en gaan onze leden hierover vanzelfsprekend ook nog over informeren”, aldus Grieten.

De subsidie moet op tijd en uiterlijk 16 september 2022 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aangevraagd worden om ervoor in aanmerking te komen. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 2.700 euro per gerealiseerde praktijkplaats.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.