“Stormschade zeker 90 miljoen euro”

“Stormschade zeker 90 miljoen euro”

De januaristorm van afgelopen donderdag heeft een schade aan woonhuizen en auto’s veroorzaakt van zeker 90 miljoen euro. Dit blijkt uit een eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Hoger
Schade aan overheidseigendommen, bedrijven en landbouwsector zitten nog niet in dit raambedrag. Volgens het Verbond zetten verzekeraars extra mankracht in om de claims op inboedel-, opstal- en autoverzekeringen snel te kunnen verwerken. De storm volgt op de miljoenenstorm van 3 januari met een geschat schadebedrag van 10 miljoen euro: “Een tweede storm kort na een eerste zorgt vaak voor extra schade als gevolg van half losliggende dakpannen en reeds beschadigde bomen. Het natte weer van de laatste weken zorgde er ook voor dat bomen makkelijker ontwortelden.”

Waarschuwen
Het Verbond benadrukt dat de schade waarschijnlijk nog hoger was uitgevallen als de autoriteiten niet hadden gewaarschuwd voor de felle storm. Het KNMI heeft tijdig weercodes afgegeven, net als de verkeersdiensten, waardoor preventieve maatregelen konden worden genomen.

De stormschade is volgens de huidige ramingen de op twee na grootste van deze eeuw.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.