Stern wil landelijke relevantie schadenetwerk

Stern wil landelijke relevantie schadenetwerk

Stern Car Services streeft naar landelijke relevantie met haar netwerk van SternPoint schadeherstelvestigingen. Dit meldt de Stern Groep in haar jaarverslag over 2019.

Grotere vestigingen
Voor deze relevantie denkt Stern aan een netwerk van grotere schadevestigingen met geografisch zorgvuldig gekozen merkerkenningen. Op dit ogenblik telt SternPoint 15 vestigingen.

Betere prestaties
Stern Car Services, het Stern-onderdeel waar SternPoint onder valt, heeft in 2019 beter gepresteerd dan in 2018. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 0,2 miljoen euro en is daarmee 0,9 miljoen euro hoger dan in 2018. Dit is het resultaat van het verder optimaliseren van het vestigingennetwerk, het verbeteren van de efficiency in de bedrijfsprocessen en door de extra schadesturing vanuit ALD Automotive die voortkomt uit de samenwerkingsovereenkomst die is aangegaan bij de verkoop van SternLease BV eind mei 2019. Deze schadesturing kwam initieel moeizaam op gang, maar tegen het eind van 2019 is de sturing op het afgesproken niveau gekomen.

Stern wil een rol van betekenis blijven spelen en zoekt daarom aansluiting bij een internationale partner. Het bedrijf verwacht dat in het tweede kwartaal meer duidelijk wordt over de voorgenomen fusie met de Scandinavische automotive groep Hedin Automotive. Overigens zijn de besprekingen voor deze voorgenomen fusie met het Coronavirus even stilgezet.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.