Steeds meer vertrouwen in goede doorstart na crisis

Steeds meer vertrouwen in goede doorstart na crisis

Op dit moment stijgt het vertrouwen van Focwa-leden in een goede doorstart na de crisis. Dit meldt Focwa naar aanleiding van de resultaten van het Coronameldpunt op 6 april 2020. Toch zeggen steeds meer leden het werk in de werkplaats fors te zien terugvallen.

Gevolgen
Was het vertrouwen in een goede doorstart na de Coronacrisis eind maart nog 72% van de Focwa-leden, inmiddels is dit gegroeid tot 85%. Tegelijkertijd is het percentage van de leden dat de gevolgen van de crisis ervaart gegroeid van 63% in de laatste week van maart tot 78% nu. Volgens Focwa is de verklaring dat herstelbedrijven vaak enkele weken vooruitplannen en vanaf nu de effecten van de overheidsmaatregelen maximaal ondervinden. Ten opzichte van 1 jaar geleden zeggen Focwa-leden op dit moment 52% minder werkopdrachten te hebben, wat leidt tot een gemiddeld omzetverlies van 51%. Vorige week was dat nog 44%.

Onderdelen
Ook ondervond 29% nu hinder door de leveringen van onderdelen door (toe)leveranciers. Daarnaart hebben schadeherstelbedrijven te kampen met liquiditeitsproblemen. 36% van de Focwa-leden zegt te beschikken over minder liquide middelen. De meest gebruikte overheidsmaatregelen hiervoor zijn de coulancemaatregelen van de belastingdienst en het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.