Steeds meer ongewone kleuren voor nieuwe auto’s

De meeste mensen kopen een auto in een gangbare kleur, maar er is een groeiende trend voor autokopers om te kiezen voor zeer ongewone kleuren. Dit meldt Cromax dat Pro Basecoat heeft ontwikkeld met tinten en formules om deze kleuren te kunnen herstellen.

Buiten de norm
De meest populaire autokleuren wereldwijd nog steeds wit, grijs en zwart, afgaande op wat er van de fabrieksband afrolt. Maar het toenemende aantal auto´s met een ongewone kleur kunnen voor schadeherstellers zorgen voor problemen bij het herstellen van schades, aldus Cromax: “Autokopers kiezen steeds vaker voor een ongewone kleur voor hun nieuwe aanwinst”, aldus Thomas Cool, Serviceleider Training en Techniek. “Het feilloos repareren van autokleuren kan moeilijk zijn en dat geldt met name voor kleuren en effecten die buiten de norm vallen. Van felgeel en pittig oranje tot neongroen en blits paars, ongebruikelijke autokleuren vormen een groeiende nichemarkt. Het feilloos repareren van autokleuren kan moeilijk zijn, met name voor kleuren die buiten de norm vallen.”

Bijzondere tinten
Lakproducenten bieden steeds bieden steeds meer tinten en kleurformules aan, aldus Cool: “Deze stellen schadeherstellers in staat om schades te herstellen van de meest bijzondere tinten. Cromax voegt aan haar Cromax Pro Basecoat assortiment voortdurend nieuwe tinten met speciale pigmenten toe, evenals nieuwe tinten blanke lak. Deze zijn het resultaat van de samenwerking van Axalta met OEM’s, waardoor men goed kan inspelen op toekomstige kleurentrends.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.