Standox introduceert glansherstellend laksysteem
Standox introduceert nieuw glansherstellend matte blanke laksysteem (Afbeelding: screenshot Standox productvideo)

Standox introduceert glansherstellend laksysteem

Standox heeft een nieuw, mat blanke laksysteem ontwikkeld waarmee de meeste uiteenlopende matte glansniveaus hersteld kunnen worden, meldt de lakfabrikant.

Standocryl 2K-System-Klarlack Supermatt K9150 en Standocryl 2K-System-Klarlack Seidenglänzend K9140 herstellen volgens Standox van mat (5GU) tot semi-mat (65GU) op staal, maar ook op kunststof zonder dat daar een extra additief voor nodig is. Standox stelt dat de lakken dankzij de nieuwste innovatieve Axalta-technologie geschikt voor toepassing bij de Standoblue of Standohyd Plus basislakken en geschuurde bestaande blanke lak. De twee nieuwe matte blanke lakken zijn geformuleerd met aanzienlijk kleinere, ultra moderne pigmenten en leveren elke keer weer meteen goede resultaten bij professionele reparaties, aldus de fabrikant.

Energie besparen 

Autoschadeherstellers evenaren volgens Axalta training leader en product specialist Harald Klöckner met de onderling mengbare matte blanke laksystemen de meest uiteenlopende glansniveaus van OEM’s. “Veel OEM-lakken zijn geïnspireerd op de matte kleuren die in de natuur te vinden zijn. Wij bieden op onze beurt ook inspiratie van het hoogste niveau met ons nieuwe blanke laksysteem.”

Klöckner stelt dat Axalta als autoschadeherstel-expert het voortouw genomen heeft om een nieuw mat blanke laksysteem te ontwikkelen. “Hiermee kunnen onze autoschadeherstellers direct goede, matte resultaten leveren. De producten bieden verenigbare en reproduceerbare uitkomsten én een zuinig voorraadbeheer.” Autoschadeherstellers die dit systeem gebruiken, profiteren van betrouwbare resultaten én droogtijden die nu tot 35 procent korter zijn dan het bestaande marktaanbod. Klöckner: “Dit helpt bij het besparen van energiekosten. De lakken zijn ook gemakkelijker in gebruik omdat er voor kunststof-herstel geen speciaal additief nodig is en spuiters kunnen de blikken van 800 ml gemakkelijk met de hand roeren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.