Standox brengt mengtinten in voorgevulde flessen
Standox maakt mengtinten beschikbaar in voorgevulde flessen (Afbeelding: Standox)

Standox brengt mengtinten in voorgevulde flessen

Lakfabrikant Standox brengt zijn Standoblue Basislack-mengtinten nu ook in voorgevulde flessen. Schadebedrijven met een Daisy Wheel doseermachine kunnen hiermee volledig geautomatiseerd hun kleuren mengen.

Volgens Standox product specialist Harald Klöckner is het belangrijk dat de eerste kleurmenging meteen in één keer goed is. “De voorgevulde flessen zijn klaar voor gebruik zijn in de Daisy Wheel 3.0. Met de voorgevulde flessen is een volledig geautomatiseerd end-to-end kleurmengproces voor het eerst mogelijk.”

Volledig geautomatiseerd kleuren mengen

De volledig geautomatiseerde kleurmenging kent, volgens Standox, meerdere technologische en efficiëntievoordelen zoals tijds-, product- en kostenbesparingen. De Daisy Wheel is te gebruiken in combinatie met de Standowin iQ Cloud, digitale kleurmanagementsysteem. Met de Genius iQ-spectrofotometer worden nauwkeurige metingen genomen, waarna Standowin iQ de juiste kleur opzoekt in een database met meer dan 200 duizend kleurenformules. Vervolgens sturen schadeherstellers met één druk op de knop de gekozen kleur naar de Daisy Wheel. Volledig geautomatiseerde kleurmenging biedt voordelen, aldus Klöckner: “Zelfs de meest ervaren schadehersteller kan 10 minuten nodig hebben om handmatig de juiste kleur te mengen. Als hij tien mengingen per dag doet, is hij bijna twee uur per dag kwijt. Deze tijd kan hij beter besteden aan rendabelere werkzaamheden.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.