Spies Hecker ontwikkelt Direct To Metal grondverf voor bedrijfswagens

Spies Hecker ontwikkelt Direct To Metal grondverf voor bedrijfswagens

Lakfabrikant Spies Hecker heeft grondverf ontwikkeld die rechtstreeks op diverse ondergronden aangebracht kan worden. Bedrijfswagenspuiterijen kunnen met de Permafleet VHS DTM Grundierfüller 4060 hun lakprocessen en het aantal cabine-doorgangen nog verder optimaliseren, aldus het lakmerk.   

Grundierfüller 4060 is een hoogvullende high-solid grondverf, die geschikt is voor vele toepassingen. Omdat de grondverf rechtstreeks op verschillende soorten ondergronden aangebracht kan worden leent het product zich, volgens Spies Hecker, prima voor zowel plaatselijk schadeherstel (spotrepair), als voor het geheel (over)spuiten van bedrijfsvoertuigen.

Sneller en eenvoudiger lakproces

Michell Carbo, product en technisch manager bij Axalta Refinish, dat vorig jaar een nieuw pand in Tiel opende, stelt dat de nieuwe Permafleet grondverf het lakproces voor bedrijfswagenspuiterijen versnelt en eenvoudiger maakt, omdat het product breed inzetbaar is. “Het product is als een sneldrogende schuurbare Grundierfüller te gebruiken voor wanneer er een hoge vulkracht nodig is. Maar deze nieuwe Grundierfüller functioneert ook uitstekend als onderdeel van een uiterst efficiënt “nat-in-nat” laksysteem”, aldus Carbo. 

Aan deze laatste methode wordt, volgens Carbo, de voorkeur gegeven. “Deze nieuwe Grundierfüller biedt een goede lakstand waardoor commerciële voertuigen altijd met een uitstekende uitstraling de weg op kunnen. En natuurlijk biedt dit nieuwe product een hoogwaardige corrosiebescherming en zeer goede hechting op diverse ondergronden, wat weer belangrijk is voor een langdurige kwaliteitswaarborg.” Omdat de meest voorkomende oorzaak van defecten in blanke lak ontstaan door het aanbrengen van een te dikke laag basecoat, introduceerde Spies Hecker vorig jaar een aantal tips om defecten te voorkomen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.