Solera ziet opleving werkaanbod

Solera ziet opleving werkaanbod

Het werkaanbod in schadebedrijven lijkt weer wat op te veren. Op basis van de schadecalculaties in Audatex lijkt de ergste daling voorbij. Dit zei Solera-directeur Fred Slikker tijdens de Automotive Collision Talkshow, zo meldt Automotive Management.

Analyse
De opleving zou blijken uit een analyse van de Audatex-calculaties over de afgelopen weken, Ten opzichte van week 10, de week voor de lockdown, was er een forse daling te zien van meer dan 30 procent in aantal calculaties per werkdag. In week 20 (11-15 mei) trekt de lijn weer iets omhoog, naar ongeveer -22 procent.

Bodem bereikt
Volgens Slikker is de bodem bereikt: In februari dit jaar lag het aantal calculaties per werkdag met 4.429 8 procent hoger dan over de afgelopen 4 jaar. In maart zat het aantal calculaties 1% onder dit gemiddelde, in april op -24 procent en in mei tot nu toe op -23 procent. “In beide grafieken kun je een lichtpuntje zien: de bodem lijkt bereikt. We zien ook duidelijk een correlatie tussen de versoepelingen in de lockdown en het aantal calculaties. Mensen zijn duidelijk weer meer op pad.”

Ook Focwa-directeur Femke Teeling zag – al is het voorzichtig – een lichtpuntje. “De situatie is niet verslechterd. Maar als deze crisis leidt tot een recessie dan zullen we echt structureel minder verkeer op de weg zien. De hardste daling lijkt voorbij.” (Bron: Automotive Management)

Geef een reactie