Solera lanceert Audascan 360 voor meer voertuiginformatie

Solera lanceert Audascan 360 voor meer voertuiginformatie

Solera Nederland introduceert de nieuwste versie van Audascan, de informatiebron van voertuiginformatie voor verzekeraars en volmachten.

Voertuiginformatie
De Audascan – Automotive Data Scan – levert voertuiginformatie op basis van kenteken of type voertuig. Deze informatie wordt voornamelijk gebruikt bij premie berekeningen en acceptatie van autoverzekeringen door verzekeraars en volmachten. Met de nieuwste release van Audascan kan nog meer informatie over voertuigen worden weergegeven. Audascan 360 is uitgebreid met informatie over de reparatiekosten, reparatiefrequentie en veiligheid van voertuigen. Deze gegevens zijn op basis van miljoenen verwerkte schadeclaims*, de beschikbaarheid van standaard en optionele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), meldcodes, sportiviteitsratio’s, diefstalgevoeligheid en de kans op diefstal van onderdelen. Dankzij deze data kunnen verzekeraars hun risico’s beter inschatten, hun premie berekening modellen verbeteren, en werken aan een meer geavanceerd acceptieproces voor hun verzekeringsproducten.

Veranderingen
Volgens Fred Slikker, managing director bij Solera Nederland, zijn de veranderingen in het Nederlandse wagenpark belangrijk voor de klanten: “Onze klanten hebben dringend behoefte aan inzicht in de impact hiervan op de verzekerbaarheid van auto’s naar de toekomst toe. Audascan 360 biedt onze klanten een beter inzicht in deze vraagstukken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.