Sneller kunststof repareren met Spies Hecker Speed-TEC Kunststoff Additiv
Sneller kunststof repareren met Spies Hecker Speed-TEC Kunststoff Additiv (Foto: Spies Hecker)

Sneller kunststof repareren met Spies Hecker Speed-TEC Kunststoff Additiv

Spies Hecker heeft een kunststofadditief op de markt gebracht waarmee autoschadeherstelbedrijven kunststof onderdelen sneller kunnen repareren. Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 kan direct op kunststof aangebracht worden, de overlaktijd bedraagt volgens Spies Hecker slechts vijf minuten.

Dankzij deze eigenschappen kunnen schadeherstelbedrijven tijd en energie besparen en de doorvoer optimaliseren. Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 is een product in het Spies Hecker Speed-TEC-systeem dat gericht is op snelle verwerkingstijden en optimale energie-efficiëntie waarbij schadebedrijven de keus hebben de producten op 20 of op 40 graden Celsius te laten drogen.

Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 is ontwikkeltd voor Permasolid Speed-TEC HS Speed Füller 5500 en Permasolid Speed-TEC HS Nass-in-Nass Speed Füller 5550. Deze twee producten drogen zeer snel aan de lucht en versnellen de doorvoer. De surfacer is volgens product en technical manager Michell Carbo van Axalta Refinish Nederland eenvoudig aan te brengen. “Ook hoeft het niet geforceerd gedroogd te worden en kan het materiaal al na 20 minuten geschuurd worden. Naast de korte droogtijd bij lage temperaturen, biedt de surfacer ook een glad oppervlak voor de volgende laklagen.”

Snel herstel kunststof onderdelen

De producten zijn volgens Spies Hecker geschikt voor het herstel van kleine autoschades, spot repair, en het gedeeltelijk overspuiten van onderdelen. Het systeem is perfect voor autoschadeherstelbedrijven die een hogere doorvoer willen en knelpunten bij het drogen willen vermijden.

Om bedrijven te laten zien hoe zij hun herstelproces van gangbare kunststof onderdelen kunnen vereenvoudigen heeft Spies Hecker een trainingsvideo gemaakt die op Youtube te bekijken is. Carbo stelt dat autoschadeherstelbedrijven de video als geheugensteuntje kunnen gebruiken wanneer zij een snel herstel van kunststofonderdelen willen uitvoeren.

In de video is te zien hoe autoschadeherstelbedrijven met het kunststofadditief betere resultaten kunnen behalen bij het herstel van kunststofonderdelen en dan met name van witte bumpers. “Drukke autoschadeherstelbedrijven hoeven niet langer te kiezen tussen of snel drogen of energie besparen”, aldus Carbo. “Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 geeft beide voordelen met één product zonder dat er vooraf primer moet worden aangebracht. Het zorgt voor een uitstekende dekking en minder lakverbruik.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.