Seat-rijders vaakst betrokken bij ongeval
Seat-rijders claimden het vaakste schade, aldus onderzoek van Univé. (Foto: Shutterstock)

Seat-rijders vaakst betrokken bij ongeval

Berijders van een Seat zijn in de afgelopen twee jaar het vaakst betrokken geraakt bij een ongeval. Dat blijkt uit onderzoek van claimcijfers van verzekeraar Univé.

De kans om betrokken te raken bij een aanrijding is ongeveer 4 procent, blijkt uit analyse door Univé van de schadeclaims veroorzaakt door een aanrijding over de afgelopen twee jaren. Uit de cijfers blijkt verder dat de meeste schademeldingen (2,7%) afkomstig zijn van Seat-rijders, gevolgd door BMW (2,6 procent) en Audi (2,5 procent). Daihatsu-rijders zijn met 1,66 procent goed voor het laagste aantal meldingen. Ook Kia (1,97 procent) en Nissan (1,98 procent) claimen minder schades.

Ook zijn er regionale verschillen: de provincie Limburg is goed voor de meeste schades (2,98 procent), gevolgd door Zuid-Holland (2,92 procent) en Noord-Brabant (2,59 procent). De Noordelijke provincies Drenthe, Friesland en Groningen claimen de minste schades in ons land.

Volgens Univé was 2020 een uitzonderlijk jaar door de coronacrisis, daarom zijn voor het onderzoek de gemiddelden van 2019 en 2020 als uitgangspunt genomen.

 

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.