Sea Glass Autokleur van het jaar bij Axalta

Sea Glass Autokleur van het jaar bij Axalta

Axalta heeft haar autokleur van het jaar 2020 bekend gemaakt. Dit is Sea Glass, een turquoise kleur die schittert en inspeelt op de trend van frisse kleuren voor alle voertuigtypen.

Natuur
Sea Glass is geïnspireerd door de waterwegen en oceanen van de natuur. De kleur heeft diepte en een intense kleur die glinstert in het zonlicht. Volgens Axalta is het hierdoor is het een begeerde kleur voor consumenten die door automobilisten over de hele wereld zal worden opgemerkt.
“De trend naar turquoise blauw groeit”, aldus Nancy Lockhart, wereldwijd productmanager kleur bij Axalta. “Sea Glass is ontworpen voor alle voertuigtypen, van compacte en sportvoertuigen tot middelgrote personenvoertuigen en grote SUV’s en vrachtwagens. ”

Reflecterend
Sea Glass is geformuleerd met reflecterende eigenschappen en is zeer goed te detecteren door LIDAR-systemen (Light Detection and Ranging). Volgens Lockhart is de kleur helder en parelmoer, en is ontworpen zodat hij overdraagbaar is voor RADAR (Radio Detection And Ranging): “Sea Glass voldoet aan de huidige kleurentrends voor de autonome voertuigen van morgen. De transmissie-eigenschappen van Sea Glass van Axalta, evenals vele andere kleuren in onze uitgebreide kleurenportfolio, maken detectie tussen voertuigen mogelijk.”

Sea Glass wordt geleverd door de Axalta’s merken Cromax, Standox en Spies Hecker.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.