Schadewerkplaatsen Stern kampen met vraaguitval

Schadewerkplaatsen Stern kampen met vraaguitval

Bij de schadewerkplaatsen (SternPoint) van Stern was er in de tweede helft van maart 2020 sprake van vraaguitval. Dit meldt het mobiliteitsconcern in haar kwartaalverslag over het eerste kwartaal van 2020.

Ziekteverzuim
In dit kwartaal was de impact van Covid-19 op het resultaat vooral merkbaar in de werkplaatsen en bij schadeherstel, door fors hoger ziekteverzuim vanaf de tweede week van maart. Sinds de overheidsmaatregelen op 17 maart van kracht werden, worden er volgens Stern in Nederland minder kilometers gereden, met als gevolg dat minder schade ontstaat. Daarom is begin maart 2020 een aantal maatregelen genomen. Zo worden de investeringen tijdelijk beperkt tot de absoluut noodzakelijke investeringen, aldus Stern: “Met diverse verhuurders zijn afspraken gemaakt over huurkortingen voor 2020.”

Stern groep
Voor Stern Groep in zijn geheel was de netto omzet in het eerste kwartaal van 2020 232,8 miljoen euro, 1,9% hoger dan het eerste kwartaal van 2019 toen de omzet 228,4 miljoen euro was. Het resultaat na belastingen was 4,2 miljoen euro; in het eerste kwartaal van 2019 was dat nog 2,9 miljoen euro. Toch vindt Stern het onverantwoord om In verband met de onzekerheden rond Covid-19 concrete voorspellingen voor heel 2020 te doen.

Het netwerk van Stern telt 75 vestigingen met circa t circa 1.700 werknemers in de autodichte gebieden van Nederland.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.