Schadeseminar 2022: Wie betaalt de (te) hoge rekening?

Schadeseminar 2022: Wie betaalt de (te) hoge rekening?

Tal van ontwikkelingen kruisen elkaar in de schademarkt: de toenemende complexiteit van schade, de druk op de prijzen en het tekort aan personeel. Hoe bied je als schadehersteller al die uitdagingen het hoofd?

“Opdrachtgevers moeten water bij de wijn doen als bijvoorbeeld schadeherstelbedrijven door langlopende contracten de hoge energiekosten niet kunnen doorbereken”, zo opperde branchevereniging Bovag onlangs. En Peter Hubregtse, directeur van schadeketen ASN, luidde op Automotive-online de noodklok: met de huidige tarieven wordt het voor veel herstelbedrijven moeilijk om het hoofd boven water te houden en is het nauwelijks mogelijk om te investeren in kwaliteit. Tijd dus voor een dialoog tussen opdrachtgevers en leveranciers van schadeherstel, en die vindt plaats op het Automotive Schadeseminar van 14 april.

Diverse brancheprofessionals, waaronder Peter Hubregtse (ASN), Erik Boertjes (Allianz), Douwe Bekius (voormalig ceo Belron), Toine Beljaars (voorzitter Bovag) Schadehertel en Femke Teeling (directeur Focwa) delen hun visie met elkaar én met de zaal. Naast de prijsstijgingen worden onder andere de toenemende complexiteit van schadeherstel, opkomst van merkerkenningen en de Plusnorm, die Bovag en Focwa gezamenlijk gaan lanceren besproken.

Auto-abonnement

Natuurlijk is er ook aandacht voor trends in mobiliteit: verschuift autobezit naar autogebruik en wat betekent dat voor schadeherstellers? Bas Bisschop, countrymanager Nederland van de Scandinavische start-up in auto-abonnementen iMove, die nu ook in ons land actief is, licht de plannen toe. Verder belicht verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen de psychologie achter mobiliteit.

Naast het officiële programma is er natuurlijk genoeg tijd om te netwerken en bij te praten. Nieuw is dat netwerkorganisatie Automotive Insiders en vakblad Automotive de handen ineen hebben geslagen voor de organisatie van dit evenement. Het Automotive Schadeseminar vindt plaats op 14 april in Green Village te Nieuwegein:  inschrijven kan hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.