Schadeherstelbranche moet aantrekkelijker worden voor vrouwen
Ilona van den Abeele, werkzaam bij ASA Autoschade in Amstelveen, is de eerste vrouwelijke deelnemer aan de AutoTech opleiding Front Office Exclusive.

Schadeherstelbranche moet aantrekkelijker worden voor vrouwen

Bij ASA Autoschade in Amstelveen is de eerste vrouwelijke deelnemer aan de Front Office Exclusive opleiding van start gegaan. Dit is Ilona van den Abeele. De bedoeling is dat door deze opleiding de komende jaren meer vrouwen instromen in technische functies in de schadeherstelbranche.

 

De opleiding Front Office Exclusive wordt verzorgd door AutoTech en duurt één onderwijsjaar. “Veilig herstel begint bij de Front Office medewerker, het visitekaartje van het bedrijf”, zegt Hans Musters, initiatiefnemer van opleidingsplatform Autotech. “Front Office medewerkers worden opgeleid voor de hoogtechnologische werkomgeving binnen het autoschadeherstelbedrijf. Auto’s worden technisch steeds complexer en daarvoor zijn goede opleidingen essentieel. Hiervoor zijn er steeds meer hoogopgeleide en gediplomeerde medewerkers nodig.” Dat Ilona van den Abeele de eerste vrouwelijke deelnemer is aan de opleiding Front Office Exclusive onderstreept volgens Musters het belang dat zowel mannen als vrouwen technische functies bekleden binnen de schadeherstelbranche.

Van Abeele heeft al een lange ervaring binnen de autobranche. Ze werkt nu drie jaar bij ASA Autoschade als Front Office. De opleiding Front Office Exclusive stoomt haar klaar om het schadeherstelbedrijf en de werkplaats professioneel aan te sturen, zowel op technisch vlak als wat betreft managementvaardigheden. Zo leren studenten bijvoorbeeld alles over nieuwe auto- en reparatietechnieken, zoals van elektrische en waterstofauto´s. Wie de opleiding Front Office Exclusive heeft afgerond  kan de reparatiemethode beoordelen, een reparatieplan vaststellen volgens richtlijnen van de autofabrikant, een eindcontrole uitvoeren en de reparatie officieel goedkeuren.

ASA Autoschade is gevestigd in Amstelveen en telt 10 medewerkers. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan opleiding omdat autotechniek steeds meer een hightech vak wordt. Het bedrijf is actief in de regio Groot Amsterdam en werkt nauw samen met ASK Autoschade in Amsterdam Zuid-Oost.

AutoTech is het platform voor de Schadeherstelbranche. AutoTech bedenkt wat er in schadeherstelbranche nodig is en stelt hierbij kennis, kunde, houding, gedrag en mensen centraal.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.