Schadeherstelbedrijf Dubbeldam gecertificeerd hersteller waterstofvoertuigen
Schadeherstelbedrijf Dubbeldam gecertificeerd schadehersteller waterstofvoertuigen (Foto: Dubbeldam)

Schadeherstelbedrijf Dubbeldam gecertificeerd hersteller waterstofvoertuigen

Schadeherstelbedrijf Dubbeldam is naar eigen zeggen één van de eerste bedrijven in Nederland die is gecertificeerd voor het uitvoeren van schadeherstel aan trucks en bussen die op waterstof rijden. De medewerkers volgden een opleiding bij Zero-e en ontvingen daarvoor een certificaat. Het bedrijf  in Zwijndrecht verkreeg recent de Focwa branche-erkenning Erkend Truck Schade Service verkreeg. 

Het personeel van truck en trailer carrosserie- en schadeherstelbedrijf Dubbeldam volgt regelmatig trainingen. De werkplaatsen zijn volledig ingericht om schadeherstel aan waterstof, LNG/CNG en elektrische voertuigen veilig uit te kunnen voeren.

Duurzame initiatieven

Zo zijn onder andere de CNG-/LNG-werkplekken aangegeven met rode markeringen, veiligheidsmiddelen aangebracht en wordt gebruikgemaakt van automatische gasdetectie. Duurzame initiatieven leiden er volgens het bedrijf toe dat steeds meer trucks in de toekomst elektrisch of op waterstof gaan rijden. Om in te spelen op deze ontwikkeling, stelt het bedrijf dat het voldoet aan de vereisten om veilig schades te herstellen aan duurzaam vervoer. Hiervoor hebben de eerste Dubbeldam-werknemers recent de opleiding tot waterstoftechnicus succesvol afgerond.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.