Schadebranche krimpt 18 procent

Schadebranche krimpt 18 procent

De schadeherstelbranche maakt een krimp door van 18 procent als gevolg van de Coronacrisis. Dit blijkt uit de resultaten van het meest recente Focwa Coronameldpunt.

Overname
Uit het meldpunt blijkt dat de Focwa achterban een geschat omzetverlies ervaart van 18% ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar. 25% van de leden geeft aan op dit moment verliesgevend te zijn en 15% zegt te denken aan inkrimping of het aanbieden van het bedrijf ter overname.

Dieptepunt
Volgens Focwa blijkt de krimp ook uit de Audatex-cijfers van Solera. Hier valt op dat de maanden april en mei het absolute dieptepunt vormden voor de schadeherstelsector met 26% minder uitgevoerde calculaties: “Tijdens de zomermaanden herstelde deze terugval gedeeltelijk, maar sinds de tweede golf in oktober ligt het aantal calculaties 20% onder het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. En onder andere het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) voorspelt dat thuiswerken een blijvertje zal zijn.

Volgens Focwa-directeur Femke Teeling betekent dit voor de schadeherstelsector dat er rekening gehouden moet worden met een structureel dalend schadevolume: “En dat in combinatie met de toenemende complexiteit van het wagenpark. Dat heeft vanzelfsprekend consequenties op de kwaliteitsborging en de betaalbaarheid van het schadeherstel.” (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.